Antena 3 CNN Actualitate Educație O româncă, în Top 50 cei mai buni profesori din lume. E nominalizată la echivalentul Premiului Nobel în educație

O româncă, în Top 50 cei mai buni profesori din lume. E nominalizată la echivalentul Premiului Nobel în educație

O româncă, în Top 50 cei mai buni profesori din lume. E nominalizată la echivalentul Premiului Nobel în educație
14 Feb 2016   •   16:55

Suzy Manuela Prajea este primul cadru didactic din România nominalizat pentru premiul Global Teacher.

Ajuns la a doua ediție, premiul în valoare de 1 milion de dolari, este oferit de Fundația Varkey, fiind considerat un ”Nobel al învățământului”, la inițiativa șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite.

Suzy Manuela Prajea este doctor în matematică, directorul Colegiului Național ”Traian”, din Drobeta Turnu Severin și are, alături de elevii săi, peste 600 de premii județene, naționale și internaționale. Mulți dintre foștii săi elevi sunt studenți ai unor universități de prestigiu din întreaga lume.

O puteți sprijini pe Twitter distribuindu-i postările, de pe contul @ManuelaPrajea, folosind #teachersmatter.

”Sunt mulți profesori de valoare în țară...Anul acesta au fost 8.000 de aplicanți. Selecția a fost foarte riguroasă. Cei 10 finaliști sunt cunoscuți, numai că sunt anunțați la începutul lunii februarie. Toți profesorii au o poveste. Ei sunt anunțați atunci pentru a valorifica pe cei 50, pentru a le face cunoscute poveștile, este o inițiativă minunată. Am aplicat cu încredere” a spus Manuela Prajea la Q&A.

×
Subiecte în articol: Q&A Q&A cu Alessandra Stoicescu
Parteneri
PSD s-a decis: Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei
x close