Antena 3 CNN Actualitate Educație Mesajul de ultimă oră transmis de Vladimir Putin lui Joe Biden, înaintea de discuția telefonică pe tema crizei dintre Rusia și Occident

Mesajul de ultimă oră transmis de Vladimir Putin lui Joe Biden, înaintea de discuția telefonică pe tema crizei dintre Rusia și Occident

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său american Joe Biden că "este convins" de faptul că un dialog eficace între Moscova și Washington este posibil, relatează The Moscow Times, care citează AFP.

Mesajul de ultimă oră transmis de Vladimir Putin lui Joe Biden, înaintea de discuția telefonică pe tema crizei dintre Rusia și Occident
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Dec 2021   •   12:59

Mesajul liderului de la Kremlin vine cu câteva ore înaintea discuțiilor telefonice menite să detensioneze criza de la frontiera ruso-ucraineană, unde Moscova a masat zeci de mii de soldați.

Discuțiile vor avea loc la ora 22:30 (ora României).

"Sunt convins că putem avansa și stabili un dialog ruso-american eficient, bazat pe respect reciproc și ținând cont de interesele naționale ale fiecăreia dintre părți", afirmă Vladimir Putin, potrivit unei declarații a Kremlinului cu mesajele de sărbători ale președintelui rus către liderii mondiali.

Un oficial al actualei Administrații americane a spus jurnaliștilor că președintele SUA, Joe Biden, va preciza, la rândul său, că Statele Unite "sunt pregătite pentru diplomație și pentru o cale diplomatică de urmat".

"Suntem, de asemenea, pregătiți să răspundem dacă Rusia va invada Ucraina", îi va spune Biden lui Putin, conform oficialului citat.

Liderul american va insista asupra faptului că SUA sunt în continuare foarte preocupate de concentrarea de forțe ruse în apropiere de granițele Ucrainei.

Dialogul telefonic de joi seară vine înaintea discuțiilor ruso-americane care vor avea loc pe 10 ianuarie, la Geneva.

SUA sunt în fruntea vocilor internaționale care acuză Rusia că pregătește invadarea Ucrainei, acuzație pe care Moscova o dezminte.

La rândul său, Rusia a formulat, luna aceasta, ample pretenții menite să-i garanteze securitatea, reclamând în special oprirea admiterii de noi membri NATO și angajamentul SUA că nu vor înființa baze militare în statele din fosta Uniune Sovietică.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Joe Biden mesaj
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close