Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu va participa la Congresul Internaţional al Romilor

Elena Băsescu va participa la Congresul Internaţional al Romilor

Elena Băsescu va participa la Congresul Internaţional al Romilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    03 Apr 2013   •   17:03

Lideri ai romilor din 35 de state europene, dar şi din America, Australia şi India vor participa, de sâmbătă până luni, la Sibiu, la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor, printre invitaţi fiind şi Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, miercuri, Florin Cioabă, potrivit Mediafax.
   
"Acest congres are loc într-un moment în care minoritatea romă trece prin mari dificultăţi şi se confruntă cu discriminare şi marginalizare. Vom încerca, la acest congres, să tragem un semnal de alarmă pentru instituţiile europene pentru a pune capăt discriminării împotriva romilor. Vom încerca să găsim soluţii pentru problemele sociale ale romilor din întreaga lume", a spus Cioabă.

Potrivit autointitulatului rege al romilor, la eveniment vor participa aproximativ 250 de persoane, dintre care 150 sunt din afara ţării.
   
Cioabă a anunţat că printre cei care vor lua cuvântul în secţiunea destinată invitaţilor se numără Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor.
   
De altfel, Elena Băsescu a scris, miercuri, pe Twitter, că, "la invitaţia domnului Cioabă", duminică va participa la Congresul Internaţional al Romilor care va avea loc la Sibiu.

Citeşte şi:

Copiii romi, căsătoriţi cu forţa, imaginea României primitive prezentată în Germania


   

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close