Antena 3 CNN Actualitate El este David, elevul român premiat la Bruxelles pentru o traducere impecabilă

El este David, elevul român premiat la Bruxelles pentru o traducere impecabilă

Un elev din Săcele a fost aplaudat și premiat la Bruxelles. Adolescentul de 17 ani este câștigătorul din România al Concursului European de Traducere dedicat celor mai talentați tineri traducători.

El este David, elevul român premiat la Bruxelles pentru o traducere impecabilă
Sursa foto: Facebook / Comisia Europeană în România
de Ştefan Petrică    |    04 Apr 2023   •   09:28

Aproape 3000 de participanți din 27 de state, și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Engleza, cea aleasă de David Șolga i-a adus și trofeul. 

După această performanță, David nu exclude posibilitatea de a se angaja ca translator într-o instituție a Uniunii Europene.Acesta a impresionat cu o poveste tradusă impecabil, legată de felul în care îi vorbești bunicii despre digitalizare.

Citește și: Şcoala din România unde elevii învaţă în funcţie de talente şi aptitudini: "Se urmărește dezvoltarea spiritului din sufletul fiecărui copil"

"Nu este un limbaj formal sau ceva exact și a fost o chestie mai mult de creativitate, să zic mai mult de simț.

A însemnat foarte mult pentru mine, pentru că, vă dați seama, știam că mă descurc la limba engleză, dar să am așa o confirmare la un nivel atât de înalt, a fost cu totul extraordinar", a spus David Șolga.

"David este un copil special din punct de vedere lingvistic, nu ne așteptam, deși eu am văzut traducerea lui, după ce a trimis-o și am fost foarte mulțumită de calitatea ei, însă, evident cine să se gândească la o asemenea performanță", a declarat Elena Bucurenci, profesor limba engleză.

Special îl cred și colegii lui de clasă care sunt extrem de mândri de performanța obținută.

"Sunt foarte mândră de David deoarece știu cât de mult a muncit să ajungă aici. Este un băiat extrem de deștept, cu o capacitate enormă de a înțelege și de a descoperi noi lucruri", a spus colega de clasa a lui David. 

David își dorește să urmeze o facultate în străinătate, iar ulterior nu exclude posibilitatea de a se angaja ca translator într-o instituție a Uniunii Europene.

 

×
Subiecte în articol: David Șolga premiat Comisia Europeana
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close