Antena 3 CNN Actualitate Elevii constănţeni, premiaţi în cadrul unui proiect NASA

Elevii constănţeni, premiaţi în cadrul unui proiect NASA

Elevii constănţeni, premiaţi în cadrul unui proiect NASA
22 Apr 2008   •   23:24

Zeci de elevi din Constanţa vor merge în această vară să viziteze sediul NASA, după ce au câştigat un concurs organizat în fiecare an de celebra agenţie care se ocupă de programul spaţial al SUA. Profesorii Ion Băraru, Lucian Oprea şi Sanda Oprea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au dezvăluit că este cel de-al cincilea an consecutiv în care elevii colegiului sunt premiaţi în cadrul unor proiecte organizate de NASA.

La ediţia 2008, un număr de 150 de elevi din cadrul Centrului de cercetări Alumni, organizat în cadrul unităţii de învăţământ constănţene, au participat la concursul NASA Ei au fost împărţiţi în mai multe echipe, de câte şase membri fiecare şi au avut ca temă realizarea designului unei staţii spaţiale locuite de oamenii.

Juriul format din specialişti de la NASA a apreciat valoarea ştiinţifică a lucrării, calitatea prezentării şi aspecte legate de grafica utilizată. Cea mai bună lucrare a fost desemnată cea a unei echipe de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”.

Ion Băraru a mai spus că elevii care au participat la acest proiect sunt olimpici la fizică, matematică, informatică, chimie, iar unii dintre ei sunt pasionaţi de muzică şi dans. La această competiţie a NASA au participat aproape o mie de elevi din întreaga lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close