Antena 3 CNN Actualitate Elevii din sectorul 4 vor fi testaţi pentru consumul de droguri

Elevii din sectorul 4 vor fi testaţi pentru consumul de droguri

Elevii din sectorul 4 vor fi testaţi pentru consumul de droguri
28 Noi 2007   •   12:53

Elevii din şcolile aflate în sectorul 4 al Capitalei vor fi testaţi pentru a se depista dacă sunt consumatori de droguri. Acţiunea a fost iniţiată de primăria de sector şi are ca scop preîntâmpinarea consumului de stupefiante în rândul tinerilor. Programul nu a fost agreeat de toţi directorii unităţilor şcolare, mai ales cele aflate în zone cu risc major în consumarea drogurilor. Directorii spun că nu au refuzat, ci nu vor să-i pună pe elevi şi părinţi în situaţii neplăcute. Peste 40% dintre tineri au consumat droguri cel puţin o dată în viaţa lor. Alţi 10% sunt tentaţi să o facă din cauza anturajului.

Programul pentru testarea consumului de droguri în rândul tinerilor a fost conceput ca urmare a dorinţei părinţilor de a oferi mai multă siguranţă în şcoli. Proiectul a început la grupul şcolar Dacia. El constă în testarea urinei elevilor, în fiecare luni, de către părinţi, pentru a depista eventualul consum de droguri.

Dacă se descoperă că există urme de droguri la unul dintre copii, părintele poate solicita un alt tip de test pe care-l va primi acasă. Testarea se va face pentru elevii din clasele IX-XII.

Antena 3

×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close