Antena 3 CNN Actualitate Elevii unei localităţi băcăuane parcurg, pe jos, 7 kilometri după ce au rămas fără microbuzul şcolar

Elevii unei localităţi băcăuane parcurg, pe jos, 7 kilometri după ce au rămas fără microbuzul şcolar

Elevii unei localităţi băcăuane parcurg, pe jos, 7 kilometri după ce au rămas fără microbuzul şcolar
Sursa foto: Foto: ziare.com
20 Mar 2012   •   20:55

Elevii din Huruieşti, judeţul Bacău, sunt nevoiţi să meargă la şcoală pe jos pentru că autorităţile locale nu dau bani pentru repararea microbuzului. În timp ce, pentru elevii din Bacău nu sunt bani, autorităţile din Iaşi, de exemplu, dau 97.000 de lei pentru paza unei clădiri părăsite.

Copiii din Huruieşti merg pe jos 7 kilometri până la şcoală. Consiliul Local a refuzat să aloce bani pentru plata RCA-ului, ITP-ului, cauciucuri și motorină, necesare microbuzului care transportă elevii.

Directoarea şcolii Carmen Cernat spune că a încercat de mai multe ori să ia legătura cu primarul localităţii însă nu l-a găsit.

De asemenea, şcoala a cerut Consiliului Local o deschidere de credit pentru a achita aceste costuri. Solicitările au rămas fără răspuns.

În schimb, autorităţile din Iaşi risipesc din banii publici. Paza pentru viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi va costa 97.000 de lei, scrie Adevărul. Asta deşi este vorba de o construcţie părăsită. Consilierii judeţeni au refuzat să mai finanţeze lucrările de consilidare a clădirii, dar cheltuie bani pentru paza lui timp de 11 luni.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close