Antena 3 CNN Actualitate Elevii unei şcoli din judeţul Tulcea au fost mutaţi în capela mortuară pentru că primarul nu a terminat modernizările la timp

Elevii unei şcoli din judeţul Tulcea au fost mutaţi în capela mortuară pentru că primarul nu a terminat modernizările la timp

Pe cât de sinistru, pe atât de reală este situaţia unor elevi din Isaccea, un oraş cu 5.000 de locuitori din judeţul Tulcea. Aceştia ar fi trebuit să înceapă noul an într-o şcoală ale cărei lucrări de modernizare au început în starea de urgenţă, adică în luna martie a acestui an.

Elevii unei şcoli din judeţul Tulcea au fost mutaţi în capela mortuară pentru că primarul nu a terminat modernizările la timp
Sursa foto: foto: tulceanoastra.ro
de Cristi Popovici    |    14 Sep 2020   •   18:11

Cum muncitorii s-au mişcat greu, autorităţile locale au decis ca elevii să fie mutaţi în mai multe clădiri aflate la dispoziţie. Cei mai ghinionişti au fost şcolarii care au nimerit în capela mortuară a oraşului. Aceştia vor învăţa printre sicrie şi ascultând preoţii veniţi să-i pomenească pe cei trecuţi în nefiinţă.

Cazul elevilor care vor învăţa câteva săptămâni în capela mortuară din Isaccea demonstrează, încă odată, că învăţământul nu reprezintă o prioritate pentru autorităţi. În acest caz, autorităţile locale din Isaccea.

Primarul a decis relocarea unor elevi ai liceului "Constantin Brătescu" într-o încăpere a capelei mortuare, întrucât lucrările de modernizare nu au fost finalizate la timp.

Potrivit tulceanoastra.ro, copiii au fost mutaţi în sala de sport, câte 4 clase, alte două clase în atelierul școlar, printre bancurile de lucru, polizoare și diverse scule, iar cei mai ghinionişti au nimerit în capela mortuară a oraşului. 

Nu se ştie exact când vor fi gata renovările la liceu, însă cele mai optimiste scenarii ar indica luna ianuarie pentru acest lucru. În tot acest timp, elevii care vor învăţat în capela mortuară vor vedea zilnic sicrie şi vor asista la parastasele ţinute de familiile celor decedaţi.

Mai mulți părinți din Isaccea au protestat împotriva acestei decizii, însă li s-a spus că este singura soluţie găsită momentan, explică cei de la tulceanoastra.ro.

 

×
Subiecte în articol: Tulcea

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close