Antena 3 CNN Actualitate A murit una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România. Elisabeta Lăsconi avea 59 de ani

A murit una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România. Elisabeta Lăsconi avea 59 de ani

A murit una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România. Elisabeta Lăsconi avea 59 de ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com/ Agerpres
de S.T.    |    29 Feb 2016   •   09:30

Elisabeta Lăsconi, autoare de eseuri, cronici şi articole de critică literară, profesoară şi autoare de manuale de limba şi literatura română pentru colegiu, a decedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 59 de ani.

„A trecut în neființă prietena mea Elisabeta. Cunoscută sub semnătura de Elisabeta Lăsconi ca autoare de eseuri, cronici și articole de critică literară, sub numele de Elisabeta Roșca ca emerită profesoară de literatura română la Colegiul Goethe din București și drept Elisabeta Lăsconi Roșca pe copertele unor manuale de limba și literatura română pentru colegiu. Luna trecută i-a apărut a treia carte la Editura Meronia, o culegere de 40 de eseuri comparatiste cum nu a făcut nimeni până la ea, “Cărți pereche în literatura română și universală”. A trăit în literatură și pentru literatură: cu efervescență, cu pasiune nesfârșită. A fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut și de care m-a legat o lungă și profundă prietenie. Cu o rară decență a luptat cu boala cea necruțătoare până în ultimele clipe. Dumnezeu s-o odihnească în pace pe Elisabeta!

Trupul va fi depus luni, 29 februarie, după ora 13, la Biserica Precupetii Noi din strada Ernest Broșteanu. Slujba de înmormântare va avea loc marți, la ora 12, la Biserica Precupetii Noi, iar înmormântarea va fi marți, la ora 13.30, în incinta cimitirului Bisericii Evanghelice Lutherane, Șoseaua Giurgiului, nr. 4, Sector 4
”, a anunţat Denisa Comănescu, directorul general al Humanitas Fiction, duminică seară, pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Dragi prietene și prieteni FB,A trecut în neființă prietena mea Elisabeta. Cunoscută sub semnătura de Elisabeta Lă...

Posted by Denisa Comanescu on 28 Februarie 2016

×
Subiecte în articol: scriitoare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close