Antena 3 CNN Actualitate Emanuel Ungureanu: ”Iohannis nu mai are răbdare. E decis să dizolve Parlamentul”

Emanuel Ungureanu: ”Iohannis nu mai are răbdare. E decis să dizolve Parlamentul”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat pentru Antena 3 că cel mai probabil scenariu pentru depășirea crizei politice sunt alegerile anticipate.

Emanuel Ungureanu: ”Iohannis nu mai are răbdare. E decis să dizolve Parlamentul”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    30 Oct 2021   •   18:31

Emanuel Ungureanu susține că, potrivit surselor sale, Klaus Iohannis nu va mai nominaliza un premier de la PNL, în cazul în care se va ajunge la o a treia propunere:

„PSD este hotărât să nu voteze Guvernul Ciucă și, din sursele mele de la Cotroceni, ne îndreptăm către alegeri anticipate. Domnul Iohannis n-o să mai aibă răbdare să nominalizeze un alt premier de la PNL, le-a și spus la întâlnire că a treia încercare nu va mai fi de la PNL, dar ieri, din câte știu, domnul Iohannis era decis să dizolve Parlamentul. Probabil că marii perdanți din aceste alegeri anticipate vor fi cei de la PNL.”

Nicolae Ciucă, premierul desemnat să formeze un guvern a depus astăzi lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament.

„Am depus la Camera Deputaților și la Senat programul de guvernare și lista Cabinetului. Doresc să menționez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă.

În acest moment, Ciucă spune că, matematic, Guvernul nu are șanse să treacă.

„Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvernul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate și că am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord poltiic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament.

Totuși, ținând cont de situația în care ne găsim astăzi, una deosebit de complicată, am hotărât să merg cu progamul de guvernare și Cabinetul în Parlament pentru că până miercuri mai este timp, există timp de reflecție pentru fiecare dintre parlamentari”, a spus Nicolae Ciucă.

 

×
Subiecte în articol: Emanuel Ungureanu Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close