Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc aşteaptă un răspuns privind aderarea la spaţiul Schengen după reuniunea Consiliului European din 23 octombrie

Emil Boc aşteaptă un răspuns privind aderarea la spaţiul Schengen după reuniunea Consiliului European din 23 octombrie

Emil Boc aşteaptă un răspuns privind aderarea la spaţiul Schengen după reuniunea Consiliului European din 23 octombrie
de N.B.    |    21 Oct 2011   •   18:16

Emil Boc a declarat, în cursul zilei de joi, că va monitoriza cu atenţie desfăşurarea discuţiilor la reuninunea Consiliului European de duminică, scrie Novinite.

Premierul României a explicat că se aşteaptă ca CE să organizeze un vot privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Atât România, cât şi Bulgaria, întâmpină obstacole politice în campania lor de aderare la spaţiul Schengen, a explicat Boc, care susţine că se bazează pe sprijinul Parlamentului European pentru includerea în zona europeană fără graniţe.

În data de 13 octombrie, PE a adoptat o rezoluţie prin care îndemna statele europene membre Schengen să "evite populismul naţionalist" şi să permită accesul României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost oprită în 22 septembrie pe motiv că autorităţile au fost ineficiente în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizat. La votul din septembrie Olanda şi Finlanda s-au opus aderării celor două ţări.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, duminică, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de toamnă, unde se va discuta despre modalităţile de consolidare a guvernanţei economice europene, fiind de aşteptat ca partea română să aducă în discuţie şi subiectul intrării în Spaţiul Schengen, scrie Mediafax.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa duminică, 23 octombrie a.c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de toamnă. Agenda reuniunii este dominată de situaţia economică la nivel european, urmând a fi dezbătute modalităţile de consolidare a guvernanţei economice europene şi de întărire a disciplinei fiscale în statele membre", informează Preşedinţia.

×
Subiecte în articol: Emil Boc vot Consiliul European
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close