Antena 3 Actualitate Emil Boc: Legislaţia îi încurajează pe români să nu muncească (VIDEO)

Emil Boc: Legislaţia îi încurajează pe români să nu muncească (VIDEO)

06 Sep 2010   •   22:34
Emil Boc: Legislaţia îi încurajează pe români să nu muncească (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3

Principalul obiectiv al Guvernului este stoparea abuzurilor din sistemul bugetar, a declarat luni seară Emil Boc. Premierul a adăugat că îşi doreşte o legislaţie care să încurajeze munca, mai ales că există români care câstigă mai mult din ajutoare sociale decât în cazul în care s-ar angaja.

"În momentul de faţă există situaţii când o persoană, doar stând cu mâna întinsă, poate câştiga mai mult decât un om care munceşte pe brânci opt ore", a spus primul ministru. "Tinta nostră este ca oamenii să fie ajutaţi să iasă din starea de somaj. Munca este singura soluţie într-o societate democratică pentru a-ţi câştiga existenţa", a mai spus şeful Guvernului.

Emil Boc a menţionat că venitul minim garantat se va acorda doar persoanelor care au nevoie de el şi că nu va mai fi platit de primării, ci de agenţiile pentru prestaţii sociale. În acest fel, susţine premierul, venitul minim nu va mai fi ?un instrument de campanie sau de mită electorală".

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc ajutor social somaj
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close