Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc şi Boiko Borisov cer măsuri concrete pentru aderarea la spaţiul Schengen

Emil Boc şi Boiko Borisov cer măsuri concrete pentru aderarea la spaţiul Schengen

Emil Boc şi Boiko Borisov cer măsuri concrete pentru aderarea la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    12 Oct 2011   •   18:24

Primul ministru al României şi omologul său bulgar,  au realizat o declaraţie comună prin care cer soluţii concrete pentru ca România şi Bulgaria să adere la Schengen conform meritelor şi nu cu reguli schimbate, relatează Mediafax.

Solicitarea de măsuri concrete a fost făcută de Emil Boc, la finalul şedinţei comune de guvern româno-bulgare. Conform surselor oficiale, declaraţia comună pe această temă va fi susţinută de cei doi premieri şi în faţa conducerii UE.

"Cerem soluţii concrete bazate pe propriile noastre merite, pe respectarea regulilor şi nu pe schimbarea acestora în timpul jocului", a spus Boc, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu premierul bulgar.

Cei doi premieri reamintesc în declaraţia comună că cele două ţări au finalizat pregătirile pentru implementarea regulilor Schengen, că îndeplinirea criteriilor a fost recunoscută, cu o vastă majoritate a voturilor, de către Parlamentul European, iar Consiliul JAI a confirmat că ambele state sunt pregătite să adere la zona Schengen.

De asemenea, este precizat că Bulgaria şi România au contribuit deja la o gestionare eficientă a frontierelor externe ale UE şi precizează că guvernele celor două ţări doresc să continue şi să consolideze cooperarea cu alţi parteneri în context Frontex sau bilateral, cu alte state membre, în vederea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii.

Guvernul Bulgariei şi cel al României s-au reunit, miercuri, la Bucureşti, într-o şedinţă comună, în cadrul căreia au fost discutate atât proiecte comune în energie, transporturi, agricultură, educaţie, mediu şi cultură, dar şi teme europene precum aderarea celor două state la Spaţiul Schengen.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close