Antena 3 CNN Actualitate Emo, un curent care a făcut prima victimă în România: o fată de 12 ani (VIDEO)

Emo, un curent care a făcut prima victimă în România: o fată de 12 ani (VIDEO)

Emo, un curent care a făcut prima victimă în România: o fată de 12 ani <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Mai 2008   •   23:43

O adolescentă aparţinând curentului emo şi-a pus capăt vieţii. Fata de numai 12 ani s-a aruncat pe geam, de la etajul 10 al unui bloc din Bucureşti. Tânăra provenea dintr-o familie destrămată şi, recent, fusese părăsită de iubit. Este prima sinucidere din cadrul comunităţii emo din România.

O elevă bună - spun profesorii. Un copil respectuos - spun vecinii. Nici unii, nici ceilalţi, cu atât mai puţin părinţii şi bunicii, nu-şi pot explica de ce Andrada a ales să-şi pună capăt vieţii. Adolescenta a lăsat în urmă un bilet, care nu clarifică - însă - motivul sinuciderii. Prietenele fetei spun că nu s-au gândit nicio clipă că se va sinucide. Asta deşi, ori de câte ori avea o dezamăgire în dragoste, Andrada spunea că-şi va lua viaţa.

La 12 ani, a ales moartea


Andrada tocmai se despărţise de cel de-al treilea iubit al său. Băiatul spune însă că Andrada s-a sinucis din cauza problemelor din familie. ?Se certa cu mama ei des, o şi bătea când mai făcea prostii?, a spus el. Fetele din bloc sunt totuşi convinse că fostul ei prieten are o parte de vină. Din cauza lui, Andrada intrase în lumea emo. Se tunsese ciudat, se îmbrăca bizar şi asculta muzică tipică acestui curent.

Poliţiştii bucureşteni aşteaptă acum rezultatele medicului legist. Urmează să discute şi cu mama fetei, numai că femeia este deocamdată în stare de şoc şi nu le e de prea mult ajutor. Ea urmează să fie audiată după înmormântarea fiicei ei.

Cine sunt emo şi ce vor ei?
Au freze ciudate, cu un breton lung, care le acoperă un ochi sau chiar pe amândoi. Hainele sunt combinate într-un mod, să-i spunem, original. Poartă genţi mari, de poştaş şi încălţăminte sport, în general de pânză. Au cel puţin un piercing şi o grămadă de insigne. Fetele se machiază violent, iar băieţii nu ezită să-şi facă unghiile cu ojă neagră. Dar, cel mai important, sunt permanent trişti. Sunt tinerii emo.

Sunt nemulţumiţi, apatici şi nu se simt bine decât între cei ca ei. Ce-i drept, şi cei din jur îi ajută să se izoleze. Arată ciudat şi nu dau semne că ar vrea să se integreze între cei de-o vârstă cu ei. Deseori sunt batjocoriţi, sunt catalogaţi drept homosexuali sau drept rataţi. Specialiştii spun că sunt doar deprimaţi. Un lucru inadmisibil pentru părinţii crescuţi într-o cu totul altă perioadă. O perioadă în care depresia reprezenta doar un cuvânt care apărea în cărţile de medicină.

Izolaţi, tinerii emo încep să urască. Învaţă apoi să-şi creeze un mediu în care se simt puternici, un mediu în care răutatea celor din jur - aşa cum o percep ei - nu îi mai poate ajunge. Deseori, părinţii depun armele. Cât timp copilul vine acasă, nu crează probleme la şcoală, nu bea şi nu se droghează, totul e sub control. Ce mai contează faptul că ascultă permanent o muzică tristă... Până în final, câţi părinţi din România sunt atenţi la versurile cântecelor pe care le ascultă copiii lor?!

Sinuciderea fetei de numai 12 ani ar trebui să atragă atenţia părinţilor şi profesorilor asupra fenomenului emo. Ce-i drept, în fişa de post a fiecărui adolescent scrie că trebuie să fie deprimat şi rebel. E vârsta critică, dar depinde numai de cei din jur ca respectivul tânăr să nu facă gesturi iremediabile.

Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close