Antena 3 CNN Actualitate Eroarea umană, cauză posibilă a exploziei de la Oltchim

Eroarea umană, cauză posibilă a exploziei de la Oltchim

Eroarea umană, cauză posibilă a exploziei de la Oltchim
15 Aug 2007   •   17:25

Explozia produsă marţi la Combinatul Oltchim, soldată cu un mort şi şapte răniţi, ar putea avea drept cauză o eroare umană. Aceasta este prima concluzie a anchetei, comunicată de comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Marius Octavian Popa. Acesta a adăugat că ancheta continuă, dar ipoteza pe care se lucrează este aceea că accidentul s-a produs din cauza folosirii greşite a instalaţiei.

Aşadar, se arată că explozia de la Oltchim a fost cauzată, cel mai probabil, de defectarea unei pompe de recirculare, oprirea acesteia ducând la creşterea presiunii într-un reactor de poliester.

De joi, la combinatul Oltchim începe o nouă inspecţie a instalaţiilor, deşi ultima a avut loc abia în luna iunie, când Garda de Mediu a dispus luarea a 21 de măsuri. Ancheta a mai stabilit că explozia nu a avut loc într-una din secţiile în care trebuiau luate aceste măsuri.

O altă concluzie, comunicată de Agenţia de Protecţie a Mediului este aceea că municipiul Râmnicu Vâlcea  nu a fost poluat în urma accidentului.

Antena 3

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close