Antena 3 CNN Actualitate Eroi în timpul liber. Doi pompieri au salvat în ultimul moment un bătrân grav rănit

Eroi în timpul liber. Doi pompieri au salvat în ultimul moment un bătrân grav rănit

Aflaţi în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, doi pompieri au fost martorii unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost grav rănit. Militarii nu au stat pe gânduri şi au acţionat imediat.

Eroi în timpul liber. Doi pompieri au salvat în ultimul moment un bătrân grav rănit
Sursa foto: Sursa foto: ISU Prahova
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2020   •   21:32

Maria Butoi și Florin Jercălău, angajați în cadrul ISU Prahova, au fost oamenii potriviţi la momentul potrivit, chiar dacă se aflau în timpul liber. Au fost primii care au ajuns la locul unui accident rutier care s-a produs în Mizil, judeţul Prahova.

„Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovada pompierii, ori de câte ori au ocazia au făcut-o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, să se afle în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu”, a precizat ISU Prahova.

Martor la accidentul rutier, Maria Butoi intervine rapid

"Duminica, 13 septembrie, în jurul orei 08.30, colega noastră se deplasa către unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor. Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav. În cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 și s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării." 

Fără să stea prea mult pe gânduri, a evaluat situația și a cerut ajutorul oamenilor din jur

După ce a evaluat situaţia a "cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu faţa în sus. Din păcate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastră bazându-se tot pe un pompier aflat tot în timpul liber, plt. maj. Jercălău Florin."

"Cei doi au făcut echipă bună și au ajutat victima până la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital cu hipertensiune arterială și traumatism cranio-cerebral."

Profesionalismul şi spiritul civic au salvat viața unui om iar secundele au făcut diferența în lupta pentru viaţă

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier și face parte din colectivul Detașamentului de Pompieri Mizil, potrivit ISU Prahova.

"Dragi colegi, vă mulțumim pentru ca nu ați uitat, în primul rând sa fiți oameni și pe urma să vă ajutați semenii aflați într-o situație de urgență.", este mesajul de recunoştinţă adresat celor doi eroi de către superiori.

×
Subiecte în articol: pompieri accident
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close