Antena 3 Actualitate Eroul zilei. Omul care are grijă de comorile tradiţionale: Nu e suficient să le spui oamenilor poveşti, ei vor să vadă că se întâmplă lucruri

Eroul zilei. Omul care are grijă de comorile tradiţionale: Nu e suficient să le spui oamenilor poveşti, ei vor să vadă că se întâmplă lucruri

de Denisa Nedelcu    |    23 Iun 2020   •   16:05
Eroul zilei. Omul care are grijă de comorile tradiţionale: Nu e suficient să le spui oamenilor poveşti, ei vor să vadă că se întâmplă lucruri
Sursa foto: Antena 3

Câteva idei minunate de plimbări prin ţară au fost prezentate marţi, la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3. După aceste luni de izolare, cauzate de pandemia de coronavirus, toţi suntem amatori să ieşim cât mai mult în natură. 

Un român specialist în speologie şi în restaurarea caselor vechi lucrează de câţiva ani la conservarea celor mai frumoase locuri din România. Viorel Lascu a creat sisteme de amenajare şi de protecţie a peşterilor de la noi, prin implicarea comunităţilor locale. 

Este vorba despre comori unice din arii naturale protejate, cum sunt: Peştera Meziadului sau Peştera cu Cristale din mina Farcu, după cum a spus Viorel Lascu, marţi, la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3.

Tot Viorel Lascu a creat, de asemenea, un proiect de dezvoltare rurală în satul Roşia din Bihor. Acolo a restaurat câteva case tradiţionale din lemn, care ne oferă acum tuturor prilejul de a trăi exact în acord cu obiceiurile şi spiritul locului. 

Viorel Lascu a povestit marţi, la Antena 3, cum a reuşit să îngrijească aceste comori ale ţării şi cum au reacţionat oamenii. "Nu e suficient să le spui oamenilor poveşti, ei vor să vadă că se întâmplă lucruri. Şi i-am adus într-un fel de joc", a spus Lascu.

×
Subiecte în articol: peşteri Viorel Lascu Eroul Zilei

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close