Antena 3 CNN Actualitate Este oficial. Automobile Craiova a devenit membru Ford

Este oficial. Automobile Craiova a devenit membru Ford

<font color=red>Este oficial.</font> Automobile Craiova a devenit membru Ford
21 Mar 2008   •   07:59
Automobile Craiova a devenit, oficial, membru al grupului Ford. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a încasat suma de 57 de milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, reprezentând 72,4% din capitalul companiei româneşti. Tranzacţia s-a finalizat vineri, la Craiova, în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi directorul general al Ford Europa, John Fleming -

Contractul de privatizare a Automobile Craiova a fost semnat în luna septembrie 2007, la salonul auto de la Frankfurt. Ford a promis că va investi 675 de milioane de euro pentru modernizarea fabricii şi pentru suplimentarea numărului de angajaţi.

Preluarea societăţii craiovene de către Ford Europa a întârziat un an, deoarece Comisia Europeană a deschis, în toamna anului 2007, o investigaţie cu privire la acest caz. În februarie 2008, ancheta s-a finalizat şi Comisia a cerut Guvernului României să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, reprezentând un ajutor de stat ilegal, acordat constructorului american. Termenul de plată nu a fost încă stabilit.

După finalizarea anchetei, în februarie 2008, Comisia a solicitat Guvernului să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova. Suma reprezintă, potrivit oficialilor europeni, ajutor de stat acordat ilegal consructorului american. Termenul de plată nu a fost încă stabilit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close