Este ultima șansă pentru Dragnea. Lucian Bolcaș, despre verdictul Instanţei supreme: E posibil să se întâmple așa

20 Ian 2020   •   19:59
Este ultima șansă pentru Dragnea. Lucian Bolcaș, despre verdictul Instanţei supreme: E posibil să se întâmple așa

Avocatul Lucian Bolcaș a făcut un pronostic pentru Liviu Dragnea, în contextul în care Înalta Curte a amânat pentru 21 ianuarie decizia în cazul acestuia.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD împotriva deciziei de condamnare. Completul de judecată a decis să amâne decizia pentru 21 ianuarie 2020, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera.

Luni, 20 ianuarie, avocatul Lucian Bolcaș, întrebat de DCNews dacă poate fi amânată din nou luarea unei decizii în cazul lui Liviu Dragnea, a declarat: „De principiu, nu. Dar este posibil, pentru că nu există nicio interdicție legală".

„În ceea ce privește eventuala soluție, după câte știu eu, calea de atac folosită de Liviu Dragnea este întemeiată pe deciziile Curții Constituționale și, în aceste condiții, este normal să aibă câștig de cauză", a spus acesta.

În cazul în care Dragnea nu ar avea câștig de cauză, potrivit avocatului, „nu se mai poate întâmpla absolut nimic, pentru că s-au epuizat și căile extraordinare de atac”.

„Este pronunțarea ultimei șanse!", a concluzionat Lucian Bolcaș.

Amintim că, pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close