Eugen Nicolăescu a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii importatorilor de medicamente

18 Oct 2008   •   15:23
Eugen Nicolăescu a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii importatorilor de medicamente

Criza aprovizionării cu medicamente pare să fie aproape de final. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat rezultatele întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu reprezentanţii importatorilor şi distribuitorilor de medicamente. Nicolăescu a prezentat o nouă metodă de calcul a preţului medicamentelor compensate, care va avea ca bază de pornire media celor mai mici preţuri din 12 ţări ale Uniunii Europene, la care se va aplica o reducere de 5%. Această metodă de calcul, care reduce preţurile cu aproximativ 6,82%, va fi aplicată până la sfârşitul anului 2008. Decizia de îngheţare a preţurilor rămâne valabilă pentru restul medicamentelor, care nu sunt incluse în lista de compensate.
Tot sâmbătă, Eugen Nicolăescu a purtat discuţii cu medicii rezidenţi, absolvenţii facultăţilor de medicină şi studenţii medicinişti. Aceştia au decis să amâne mitingul anunţat pentru luni şi să se întâlnească săptămâna viitoare pentru o nouă rundă de negocieri. Rezidenţii doresc salarii mai mari, condiţii de lucru mai bune şi creşterea numărului de locuri la examenul de rezidenţiat.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii absolvenţilor de medicină au obţinut de la ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu amânarea datei concursului de rezidenţiat. Astfel acesta va avea loc pe 16 noiembrie, nu pe 9 noiembrie cum fusese stabilit iniţial de Ministerul Sănătăţii.
Antena3.ro

x close