Antena 3 CNN Actualitate Euro-barometru: Românii nu mai au încredere în justiţie

Euro-barometru: Românii nu mai au încredere în justiţie

Euro-barometru: Românii nu mai au încredere în justiţie
31 Ian 2008   •   07:50

Încrederea românilor în instituţiile statului scade pe zi ce trece. Potrivit datelor celui mai recent euro-barometru al Comisiei Europene, pe ultimele poziţii în topul încrederii se află Justiţia şi Parlamentul, dar şi mass-media. Pe de altă parte, românii au cea mai mare încredere în Biserică, Armată şi în Uniunea Europeană. La capitolul încredere, în România cel mai mult au pierdut Parlamentul şi Justiţia -

Doar 17% dintre români au încredere în legislativ, o cifră în scădere faţă de prima jumătate a anului 2005, cînd 35% dintre români aveau încredere în Parlament.

Lipsa de încredere a populaţiei afectează şi Justiţia, care a rămas la 26%, deşi în celelalte state care au aderat în 2005 la Uniunea Europeană, Justiţia se bucură de o cotă de încredere de 37 de procente.

Biserica şi-a păstrat poziţia fruntaşă în topul încrederii românilor. Este singura instituţie a statului unde procentajul a crescut din 2006, de la 76% la 77% în prezent.

Urmează Armata, care a scăzut totuşi câteva procente, până la 68%. Tot atâtea procente sunt acordate şi Uniunii Europeane.

Eurobarometrul a fost realizat, în România pe un eşantion de 1000 de persoane.

Cercetarea a fost făcută la cererea Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene, şi are ca scop testarea stării de spirit a populaţiei în statele membre ale Uniunii Europene.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close