Antena 3 CNN Actualitate EuroSpeak.ro - prima enciclopedie care explică noţiunile de politică europeană

EuroSpeak.ro - prima enciclopedie care explică noţiunile de politică europeană

EuroSpeak.ro - prima enciclopedie care explică noţiunile de politică europeană
23 Sep 2008   •   15:44

Marţi se lansează www.EuroSpeak.ro, o enciclopedie colaborativă de internet. Scopul acesteia este de a populariza noţiunile de politică europeană în rândul tinerilor români, utilizatori de internet. Proiectul este lansat de europarlamentarul liberal Adina Vălean. Enciclopedia include deja mai mult de 100 de pagini care explică dificilul limbaj diplomatic şi instituţional de la Bruxelles şi Strasbourg.

Utilizatorii de internet sunt invitaţi la un concurs organizat cu ocazia lansării site-ului, în cadrul căruia cei mai valoroşi colaboratori ai www.eurospeak.ro au posibilitatea de a câştiga 10 excursii la Bruxelles, în Parlamentul European. Începând de marţi, 23 septembrie şi până pe 9 octombrie 2008, toţi tinerii români între 18 şi 35 de ani pot scrie un număr de până la 10 articole pe www.eurospeak.ro . Articolele trebuie să fie redactate cu citarea surselor şi respectând principiile de neutralitate ale site-ului www.eurospeak.ro.

?EuroSpeak.ro îşi propune să fie o platformă Web 2.0 şi o sursă de date imparţială şi utilă, şi nu un site de propagandă în favoarea finanţatorului sau a altui grup parlamentar european?, precizează Adina Vălean.

Site-ul rulează pe aceeaşi platformă ca şi celebra Wikipedia, permiţând adăugarea de noi articole, ca şi îmbunătăţirea conţinutului existent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close