Antena 3 CNN Actualitate Evacuare cu scandal, bătăi şi spray paralizant în Capitală (VIDEO)

Evacuare cu scandal, bătăi şi spray paralizant în Capitală (VIDEO)

Evacuare cu scandal, bătăi şi spray paralizant în Capitală <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Aug 2007   •   21:14

Gândul că vor rămâne în stradă a împins peste o sută de bucureşteni la încăierare. O simplă acţiune de evacuare s-a transformat într-o bătaie ca în filme luni în capitală. Locatarii ilegali au opus rezistenţă jandarmilor, care care s-au folosit de spray-uri paralizante şi armele din dotare pentru a calma spiritele. Scandalul a fost zadarnic. Mai multe familii îşi vor petrece noaptea în stradă. Locatarii blocului de nefamilişti sunt ameninţaţi cu evacuarea de cîteva luni. Instanţa a decis că ei trebuie să părăsească locuinţele. Oamenii au făcut însă recurs şi şi-au pus speranţele în decizia judecătorilor. ?Ne omorâm în faţa legii! Ne urcăm sus şi ne omorâm!?, spun locatarii.


Executorii au considerat argumentele locatarilor neîntemeiate. Au negociat mai bine de două ore, însă nu au reuşit să îi convingă să părăsească blocul. Aşa că au trecut la măsuri extreme.

Spray-ul paralizant a creat panică în rândul locatarilor. Jandarmii, înarmaţi până în dinţi, au intervenit în forţă. S-au folosit de bastoane, pumni şi picioare pentru a calma spiritele.

Trei femei au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, iar mulţi dintre scandalagii au fost ridicaţi de jandarmi.

Opt dintre cele cincizeci de familii îşi vor petrece noaptea sub cerul liber. Aceeaşi soartă o vor avea şi ceilalţi locatari.

Autorităţile locale ale sectorului 2 din Capitală au evacuat 43 de persoane, în dimineaţa de 9 august, dintr-un imobil vechi. În acele condiţii insalubre locuiau şi 25 de copii, unii dintre ei fiind foarte mici şi bolnavi. Se pare că aici locuiau şi cinci prostituate împreună cu doi proxeneţi. Pentru a curăţa întreaga zonă de tonele de gunoaie existente, a fost nevoie de zece maşini. Oamenii legii au descoperit că doar 16 familii aveau contracte de închiriere - restul locuiau acolo ilegal.

EVACUARE CU NĂBĂDĂI:

Observator

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close