Antena 3 CNN Actualitate Evadare ca-n filme dintr-un penitenciar din România. A tăiat gratiile şi a coborât pe cearşafuri

Evadare ca-n filme dintr-un penitenciar din România. A tăiat gratiile şi a coborât pe cearşafuri

Evadare ca-n filme petrecută în penitenciarul Spital Poarta Albă, din judeţul Constanţa. Un deţinut, internat cu anumite probleme medicale, a profitat de paza scăzută din zona aceea a penitenciarului, a reuşit să taie gratiile de la un geam şi să coboare pe cearşafurile de pat, legate între ele.

Evadare ca-n filme dintr-un penitenciar din România. A tăiat gratiile şi a coborât pe cearşafuri
Sursa foto: foto: arhiva
de Cristi Popovici    |    05 Ian 2021   •   22:20

Deţinutul care a evadat este clasificat cu risc pentru siguranţa penitenciarului, adică ispăşeşte o pedeapsă pentru o infracţiune gravă. Acuzând anumite probleme medicale, el a cerut să fie tratat în spitalul penitenciarului Poarta Albă, o clădire separată de închisoarea propriu-zisă, dar în aceeaşi curte.

Profitând de faptul că paza în această zonă era mai slabă, bărbatul a pus la punct un plan de evadare. A aşteptat lăsarea întunericului şi, cu un obiect contondent, a reuşit să taie una din gratii, suficient cât să se strecoare prin geamul exterior.

Mai departe, a legat câteva cearşafuri unul de altul, pentru a putea coborî în siguranţă. Aflat în libertate, deţinutul nu a făcut mare lucru. Doar s-a plimbat prin localităţile învecinate, bucurându-se de aer curat.

Alarma s-a dat undeva la miezul nopţii, când paznicii au observat cearşafurile care atârnau de gratiile rămase intacte. Imediat a început operaţiunea de căutare a fugarului. Deţinutul a fost găsit după câteva ore, pe stradă. Nu a opus rezistenţă, fiind conştient că nu are unde să fugă. Evenimentul a avut loc pe data de 2 ianuarie, dar a fost ţinut ascuns de reprezentanţii penitenciarului. Presa locală a aflat însă de evadare, iar conducerea penitenciarului nu a mai putut să ascundă faptele.

Două anchete au fost pornite, una de conducerea penitenciarului Poarta Albă, pentru a afla dacă paznicii au vreo vină în evadarea deţinutului. În acelaşi timp a fost sesizat şi Parchetul, anunţa Replica de Constanţa.

×
Subiecte în articol: Poarta Alba
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close