Antena 3 CNN Actualitate Eveniment aviatic. La Mamaia se desfăşoară prima ediţie Aero Grand Prix

Eveniment aviatic. La Mamaia se desfăşoară prima ediţie Aero Grand Prix

Eveniment aviatic. La Mamaia se desfăşoară prima ediţie Aero Grand Prix
07 Iun 2008   •   16:54

Prima ediţie a competiţiei aviatice internaţionale Aero Grand Prix se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, în staţiunea Mamaia, după ce la concursul aviatic pilot organizat în 2007 au fost înregistraţi peste 500.000 de spectatori. Datorită succesului pe care l-a avut competiţia pilot, Constanţa a devenit locaţie oficială a circuitului mondial Aero Grand Prix, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din calendarul sportiv aeronautic.

Spectacolul aviatic este urmărit de numeroşi constănţeni şi turişti, unii dintre ei venind special pe litoral pentru acest eveniment. La competiţie participă şase avioane ce zboară în acelaşi timp, pilotându-se pe un circuit de doi kilometri, cu viteze foarte mari, la circa zece metri deasupra Mării Negre. ?Evenimentul, cu un mare grad de spectaculozitate şi risc, este echivalentul aeronautic al curselor auto de Formula 1, dar în acelaşi timp se doreşte a oferi o alternativă inedită de divertisment şi de promovare turistică a staţiunii şi a sporturilor extreme?, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

În cadrul probelor de întreceri de la Aero Grand Prix, competitorii îşi dispută premii de peste 100.000 de euro, într-o cursă aviatică, o luptă aeriană şi un concurs de acrobaţie. Piloţii străini din Marea Britanie, SUA, Slovenia şi Ungaria evolueză pe avioanele de acrobaţie de tipul Suhoi 26, Extra 300 S, Cap 23 şi Harmon Rocket 2, iar membri ai lotului naţional român de acrobaţie zboară pe aeronave de tip Yak 52, Slin şi Extra 300 L.

Rompres

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close