Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Încă o victimă a "mașinii de tocat vieți" - DNA

Exces de putere. Încă o victimă a "mașinii de tocat vieți" - DNA

Exces de putere. Încă o victimă a "mașinii de tocat vieți" - DNA
Sursa foto: foto: captura Antena 3
23 Feb 2019   •   00:09

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", informații în premieră despre modul în care a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu.

Citește și: Înfricoșător. Cum a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu

În anul 2016, Tiberiu Nițu a fost nevoit să demisioneze de la conducerea PICCJ, după ce împotriva sa a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, pe motiv că ar fi beneficiat de coloană de la poliție și mașină cu girofar în deplasările sale.

După demisie, Nițu a fost înlocuit de Augustin Lazăr. La doi ani de la acel moment, Tiberiu Nițu a primit clasare în dosarul instrumentat de procurorii Ioan Amariei și Marius Bulancea.

Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova, a dezvăluit în emisiunea "Exces de putere" metodele de anchetare folosite de unii procurori ai DNA Ploiești.

Acesta povestește cum a fost amenințat că-și va vedea fiul și mama la pușcărie dacă nu-l toarnă pe procurorul șef în funcție de la acea dată, Tiberiu Nițu.

"Trebuia să scriu două denunțuri - unul despre procurorul general Nițu. Denunțul mi l-a solicitat procurorul Negulescu, care nu era procurorul de caz. Era împreună cu un polițist de judiciară care nu era polițistul cu care lucra dânsul, ci lucra domnul Onea.

Dânsul, în stilul caracteristic, cu copilul la ușă m-a amenințat, sub aspectul că va fi reținut și copilul meu, să dau un denunț față de domnul Tiberiu Nițu", a spus Constantin Ispas.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Tiberiu Niţu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close