Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Tragediile din dosarul celor 42 de achitări

Exces de putere. Tragediile din dosarul celor 42 de achitări

Exces de putere. Tragediile din dosarul celor 42 de achitări
29 Iun 2018   •   21:35

DNA a primit o lovitură extrem de dură în dosaruil în care au fost achitate 42 de persoane, majoritatea primari și viceprimari de comune, în dosarul deputatului Mircea Drăghici.

Oana Stancu Zamfir a vorbit la ”Exces de putere” despre victimele din acest dosar, marcat de moartea a trei persoane. Printre ele, foștii primari Nicolae Smădu și Marcel Ciobanu. Cei doi au fost achitați de acuzațiile care li s-au adus, însă pentru ei este prea târziu. În schimb, este o minimă reparație morală pentru familiile care au suferit în tot acest timp.

”La cum văd că au decurs lucrurile, sunt mulțumit că s-a încheiat cu bine. Eticheta de corupt l-a măcinat pe tata (...) A făcut foarte multe lucruri bune. În primul mandat, a ieșit din primul tur având încă șapte contracandidați. Dușmani există peste tot. Probabil că au mai fost voci...Muncea foarte mult, își vedea de treaba lui, tocmai pentru a-și duce la bun-sfârșit toate proiectele. Când a vrut să culeagă roadele...Spunea foarte des că este nevinovat și dacă justiția nu îi va da dreptate va merge până la CEDO și până în pânzele albe. Tata nu mai era același om, chiar dacă nu arăta. Suferea foarte mult. Să fi acuzat penal pentru o faptă de corupți și să știi că ești nevinovat..” a afirmat Albert Smădu, fiul fostului primar Nicolae Smădu.

””Oamenii din comună îl susțineau și aveau o părere foarte bună despre tata. A lăsat multe lucruri făcute în urmă. Ținea foarte mult la eticheta sa. Este bine-venită această achitare, îi cinstește memoria. Mai mult, nu știu cu cât m-ar ajuta. Pe el, nici atât. Mama gândește la fel și ea. Anii aceștia au fost foarte grei, plini de supărari. Să știi că tatăl nevinovat face parte dintr-un dosar, despre care nu credeam că va intra într-un asemenea proces. Spera că se va vindeca, se va face bine, totodată se va face dreptate. Spera la bine” a povestit Adrian Ciobanu, fiul lui Marcel Ciobanu.

Pe 6 noiembrie 2016, Nicolae Smădu a intrat în curtea Spitalului din Domnești, ca să își viziteze fiul. În curte i s-a făcut rău, a dus mâna la frunte și a căzut. A fost transportat la spitalul județean și apoi la Bagdasar Arseni, în București. Două zile, primarul a fost în comă, în urma unui atac cerebral. Pe 8 noiembrie a murit.

Înmormântarea sa a adunat mii de oameni, cetățeni din comună și politicieni locali.

Smădu a rămas în memoria concetățenilor, un an mai târziu fiind organizat chiar și un festival comemorativ.

Procesul împotriva sa nu a încetat după decesul inculpatului, fiind vorba de un prejudiciu indicat în rechizitoriu.

Sentințele în dosar nu sunt definitive.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere DNA primari
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close