Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Un vechi prieten al lui Iohannis, declarații scandaloase

Exces de putere. Un vechi prieten al lui Iohannis, declarații scandaloase

Exces de putere. Un vechi prieten al lui Iohannis, declarații scandaloase
Sursa foto: foto: captura Antena 3
04 Ian 2019   •   22:26

Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării, vechi prieten al lui Klaus Iohannis, a afirmat vineri într-un interviu că Guvernul României nu este deloc pregătit pentru președinția Consiliului Uniunii Europene și că cel care ar trebui să stea "în capul mesei" Consiliului este chiar președintele Iohannis.

"Guvernul României este deloc pregătit pentru această sarcină. A fi pregătit înseamnă exact a fi dobândit încrederea partenerilor pe plan european în domeniul democrației, în domeniul statului de drept, în domeniul combaterii corupției și în exact domeniul necesar pentru solicitările europene și nu naționale.

Dar Guvernul României în ultimii ani a făcut exact contrariul. A distrus încrederea care a exista vreodată. (...) Președintele Iohannis este șeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puțin cunoscut în acest cadru. Este cunoscut de fapt ca o persoană care mai mult execută avize și dorințe stabilite de partid și de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta țara în plan european. Din acest motiv singura șansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă președintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea președinției UE", a declarat Bernd Fabritius

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri seară că i-a trimis ambasadorului Germaniei la București o scrisoare de protest, ca reacție la declarațiile lui Bernd Fabritius.

„Reacția va fi foarte clară. A plecat deja și către Germania și către Ambasada Germaniei la București. Suntem într-o situație unde e greu să înțelegi cum poate cineva care are o responsabilitate pentru un anumit domeniu cum este cel al minorităților naționale (...) vedem în ce măsură dânsul are calitatea și capacitatea de a hotărî cine trebuie să fie la masă la președinția UE. Din punctul meu de vedere este aberant pur și simplu ca atunci când e vorba de un proiect de țară sa vii să dai sentințe și să nu faci creezi teme de discuție în societatea românească", a declarat Teodor Meleșcanu, la "Exces de putere".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close