Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv. Părinţii fetiţei însărcinate au deja bilete de avion pentru Marea Britanie!

Exclusiv. Părinţii fetiţei însărcinate au deja bilete de avion pentru Marea Britanie!

<font color=red>Exclusiv.</font> Părinţii fetiţei însărcinate au deja bilete de avion pentru Marea Britanie!
27 Iun 2008   •   11:52

În timp ce Comisia interministerială decidea că fetiţa de 11 ani, însărcinată în urma unui viol, poate avorta în România, familia copilului se pregăteşte să părăsească ţara. Vineri, fata era la Direcţia pentru Protecţia Copilului Piatra Neamţ, pentru consiliere psihologică. Numai că, de aici, cel mai probabil, nu se va duce spre spitalul din localitate, pentru a se interna în vederea întreruperii de sarcină. Primarul din localitatea Piatra Şoimului, Nicolai Nicorescu, localitatea unde stă familia fetiţei, a declarat în exclusivitate pentru Antena3.ro că aceştia se pregătesc să plece în Marea Britanie.

Bilete de avion pentru Anglia

"Din câte ştiu eu, părinţii au deja bilete de avion pentru Anglia. Şi-au făcut şi paşaport şi acum aşteaptă să plece. Promisiunea este fermă, urmând să fie ajutaţi de o Asociaţie pentru protecţia copilului din Marea Britanie", a declarat primarul pentru Antena3.ro.

Mama fetiţei confirmă plecarea din ţară

Informaţia oferită în exclusivitate de Antena3.ro a fost confirmată şi de mama fetiţei, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, de la Radio News FM. ?Am decis să nu mai rămânem aici, nu mai avem pentru ce, acum e prea târziu. Dacă o doamnă de acolo (n.r. - Anglia) a făcut totul pentru mine fără să mă vadă vreodată, nu aş putea să mai rămân în România, puneţi-vă în locul meu. Nu vreau să plec definitiv, ci doar să întrerup această sarcină?, a declarat mama fetiţei la emisiunea New First cu Alessandra Stoicescu.

Consiliere psihologică la Piatra Neamţ

Şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Piatra Neamţ, Dan Marian Lospa, susţine acelaşi lucru. Acesta a declarat pentru Antena3.ro că fetiţa, împreună cu tatăl, mama şi sora acesteia s-au prezentat, vineri, la orele de consiliere psihologică, începute pe 5 iunie. Dan Marian Lospa a precizat că familia fetei este gata să plece în Anglia şi că "deja s-au efectuat cheltuieli în acest sens". Despre riscurile la nivel emoţional pe care le prezintă intervenţia, directorul a spus că tragedia a început în momentul abuzului şi că fata va depăşi experienţa neplăcută a întreruperii de sarcină tot cu ajutorul psihologilor. Acesta a adăugat că fata îşi doreşte să treacă peste coşmar cât mai repede cu putinţă şi că îşi asumă riscurile intervenţiei.

Medicii din Piatra neamţ refuză să comenteze

În acelaşi timp, medicii de la spitalul din Piatra Neamţ, locul cel mai apropiat unde ar putea avea loc intervenţia chirurgicală, au refuzat deocamdată să comenteze acest caz. Comisia interministerială a evidenţiat vineri faptul că această operaţie implică destule riscuri, şi este de aşteptat ca puţină lume să se înghesuie să efectueze intervenţia chirurgicală. Dacă promisiunea din Marea Britanie este fermă, cazul se va rezolva în afara ţării, iar comisia interministerială se pare că a luat o decizie în acest caz mult prea târziu.

?Dacă se va face avort cu adevărat, va fi omorât acest copil?
Medicii spun însă că niciun cadru medical nu trebuie să fie obligat să facă aşa ceva împotriva legii şi a conştiinţei sale. Asta pentru că ?la 21 de săptămâni este o crimă să omori o viitoare fiinţă?, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae. ?Dacă se va face avort cu adevărat, va fi omorât acest copil?, avertizează el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close