Antena 3 CNN Actualitate Excursiile ieftine în strainatate, capcane pentru turişti

Excursiile ieftine în strainatate, capcane pentru turişti

Excursiile ieftine în strainatate, capcane pentru turişti
07 Iun 2008   •   09:54

Operatorii din turism spun că aproape trei sferturi dintre plângerile pe care le primesc se referă la excursiile ieftine în străinătate. Românii au ajuns să fie nemulţimiţi atât de condiţiile de cazare din străinătate, cât şi de transportul cu autocarul. Pe de altă parte, consultanţii susţin că turiştii nu ştiu să-şi ia măsuri de precauţie, ca să nu mai aibă parte de astfel de neplăceri.

Mai bine de 70% dintre plângerile turiştilor români se referă la excursiile ieftine în străinătate. Aceştia sunt nemulţumiţi, în special, de cazare şi de transportul cu autocarul. Operatorii de turism, citaţi de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei spun că multe probleme provin din deficienţele de informare şi aşteptările clienţilor, care depăşesc de cele mai multe ori realitatea.

Consumatorii sunt neglijenţi la achiziţionarea pachetelor turistice şi ajung în postura de a nu-şi putea recupera pierderile. Există câteva aspecte de care fiecare turist român care doreşte să plece în străinătate ar trebuie să ţină cont. În primul rând rând trebuie să citească atent contractul de călătorie, pentru a şti ce drepturi şi obligaţii are. Ar trebui, de asemenea, să achite pachetul turistic doar pe baza unor documente legale. Cu alte cuvinte să ceară factură sau chitanţă.

Totodată înainte de a pleca în călătorie ar trebui să se informeze la agenţie, dar şi din alte surse, în legătură cu specificul ţării pe care doreşte să o viziteze. Nu în ultimul rând, ar trebui să întrebe agentul de acasă dacă are un reprezentant local. Astfel, eventualele probleme se vor putea rezolva la faţa locului.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close