Antena 3 CNN Actualitate Exerciţiu româno-american la baza Kogălniceanu (VIDEO)

Exerciţiu româno-american la baza Kogălniceanu (VIDEO)

Exerciţiu româno-american la baza Kogălniceanu <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Aug 2007   •   07:59

La baza Mihail Kogălniceanu începe vineri, cel mai lung exerciţiu militar desfăşurat vreodată pe teritoriul României, de forţele americane şi române. Timp de două luni, militari din cadrul forţelor terestre, aeriene şi navale ale Statelor Unite vor colabora cu forţele române în cadrul exerciţiului Proof of Principle. Statul Major al Forţelor Terestre din România şi Forţele Terestre Americane staţionate în Europa vor desfăşura până pe 22 octombrie, un exerciţiu militar comun, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, dar şi în Poligonul Babadag. Pregătirile pentru această serie de exerciţii au necesitat 90 de zile şi 6 milioane de dolari.

Militarii americani, care au ajuns joi la Kogâlniceanu au fost dislocaţi de la baze din Germania. Pe durata aplicaţiei, Mihail Kogălniceanu devine cartier general al Joint Task Force-East, formată din circa 1.000 de militari. Cea mai puternică armată din lume se va antrena, timp de două luni, separat, dar şi împreună cu militarii români şi cei bulgari. Exerciţiul Proof of Principle are drept scop verificarea potenţialului de instruire în comun a trupelor române şi americane, în cadrul facilităţilor militare puse la dispoziţie de România.

Peste 250 de militari români vor executa în comun cu trupele americane misiuni de cercetare, reacţie la ambuscadă, patrulare, puncte de control trafic, precum şi trageri reale cu armament de calibru mic. Acest exerciţiu se desfăşoară în baza acordului între România şi Statele Unite privind activităţile forţelor americane staţionate pe teritoriul României, semnat în 2005 şi ratificat de Parlamentul României în 2006.  

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close