Antena 3 CNN Actualitate Expediţie românească pe Mount Kenya

Expediţie românească pe Mount Kenya

Expediţie românească pe Mount Kenya
23 Noi 2007   •   08:04

Trei mureşeni pleacă săptămâna viitoare într-o expediţie pe Mount Kenya. Este vorba despre un profesor de geografie şi doi studenţi de la Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureş. Cei trei nu şi-au propus să bată vreun record urcând până la o anumită altitudine, ci vor sa întocmească un studiu despre situaţia gheţarilor de pe munţii din Kenya.

Mihai Vodă este profesor şi doctor în geografie, iar în urmă cu 7 ani a făcut o expediţie pe Mount Kenya, care s-a finalizat cu o lucrare de doctorat.

În vara acestui an, profesorul şi-a susţinut teza în faţa a 60 de cercetători americani care l-au îndrumat să efectueze cercetări despre încălzirea globală în aceeaşi zonă.

Cei doi studenţi care-l vor însoţi în această expediţie sunt nerăbdători să-şi înceapă misiunea. Ştiu că-i aşteaptă temperaturi foarte scăzute şi că ascensiunea nu va fi uşoară, dar spun că au tot echipamentul necesar. ?Cred că sunt pregătit, am mai fost odată în Africa, am fost ghid turistic în nordul Africii, aşa că ştiu câte ceva din ce ne aşteaptă?, a declarat Szasz Levente, unul dintre cei curajoşii cercetători.

Szekely Zoltan, al treilea membru al expediţiei spune că aşteaptă ?din primul an această ocazie să putem pleca pe acest continent negru şi în sfârşit am obţinut chestia asta?, acesta fiind student în anul patru.


Mount Kenya, este al doilea masiv ca înălţime din Africa, după Kilimanjaro.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close