Antena 3 CNN Actualitate Experimentul unor gemeni identici: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni cu ei

Experimentul unor gemeni identici: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni cu ei

Hugo şi Ross Turner, doi fraţi gemeni din Statele Unite, au efectuat un experiment pe cont propriu timp de 3 luni, la finalul căruia au efectuat seturi complete şi complexe de analize. Unul dintre ei a adoptat timp de 3 luni o dietă omnivoră, iar celălalt a mâncat vegan.

Experimentul unor gemeni identici: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni cu ei
Sursa foto: BodyAndSoul
05 Iun 2020   •   18:25

Fraţii Turner sunt deja cunoscuţi pentru aventurile şi experimentele lor. Ei sunt căţărători şi aventurieri şi au plecat pe ocean cu barba, au urcat pe cel mai înalt vârf din Europa şi au mers mii de kilometri cu bicicletele prin America de Sud.

Ultimul lor experiment a fost unul mai static. Ei au mâncat diferit timp de 3 luni, dar s-au antrenat similar.

Între ianuarie şi martie 2020, cei doi au efectuat un experiment, inspiraţi fiind de documentarul The Game Changers, care susţine trecerea la o dietă bazată pe plante şi renunţarea completă la orice produs de origine animală.

Cei doi au dezvăluit pentru Business Insider că s-au antrenat similar, de 5-6 ori pe săptămână, conform unui program făcut de un specialist, şi au mâncat exact acelaşi număr de calorii, mesele fiind preparate de un bucătar.

La finalul experimentului, Hugo, cel care a adoptat o dietă vegană, bazată exclusiv pe consumul de plante, a efectuat o serie de analize şi măsurători care au relevat faptul că acesta a pierdut mai multă grăsime. El a mai spus că s-a simţit mai energic decât înainte. De la 83.9 kilograme şi 13% procentaj de grăsime, Hugo a încheiat experimentul cu 82.1 kilograme şi 12% grăsime. De menţionat că nivelul colesterolului a scăzut.

"Concentrarea mea a fost mult mai bună. Înainte îmi pierdeam energia după amiază, dar acum m-am simţit altfel", a spus el pentru Insider.

Pe de altă parte, Hugo Turner a afirmat că deşi energia sa a crescut, libidoul a scăzut.

"Acesta este un lucru pe care nu mi-l explic", a mai spus el.

Celălalt frate geamăn, Ross, a plecat de la 13% procentaj de grăsime şi a încheiat cu 15%. De la 81.1 kilograme, el a ajuns la 85.7, mai notează Insider.

Nivelul său de colesterol a rămas pe aceeaşi linie.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close