Antena 3 CNN Actualitate Expertiza medico-legală confirmă: Dumitru Tinu a murit în urma accidentului rutier

Expertiza medico-legală confirmă: Dumitru Tinu a murit în urma accidentului rutier

Expertiza medico-legală confirmă: Dumitru Tinu a murit în urma accidentului rutier
11 Apr 2008   •   13:10

Raportul medico-legal înlătură orice suspiciuni legate de moartea jurnalistului Dumitru Tinu. Analizele de după exhumare demonstrează că ziaristul a murit din cauza leziunilor provocate de accidentul rutier. Noua expertiză a fost făcută după ce Andrei Iucinu, fiul jurnalistului, a susţinut în nenumărate rânduri că tatăl său a murit în condiţii suspecte. Din acest raport reiese faptul că autopsia din 2003 a fost corectă şi că Dumitru Tinu a murit din cauza leziunilor grave provocate de acest accident de circulaţie.

Se pare că un traumatism cranio-cerebral grav i-a fost fatal jurnalistului. Legiştii au mai stabilit că, dacă ar fi purtat centura de siguranţă, Dumitru Tinu ar fi avut o şansă la viaţă. Totodată, examenul toxicologic a fost negativ, medicii constatând că sângele recoltat nu conţinea alcool.

Dumitru Tinu a murit pe 1 ianuarie 2003, la vârsta de 62 de ani. A fost deshumat în urmă cu cinci luni, iar după examinarea de la INML rămăşiţele pământeşti ale lui Dumitru Tinu au fost reînhumate în cimitirul din Breaza.

Observator

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close