Antena 3 CNN Actualitate Explozia blocului din Hunedoara s-a produs din cauza unei instalaţii ilegale

Explozia blocului din Hunedoara s-a produs din cauza unei instalaţii ilegale

Explozia blocului din Hunedoara s-a produs din cauza unei instalaţii ilegale
05 Noi 2007   •   07:18

Peste 300 de elevi de la Şcoala Generală Nr. 12 din Hunedoara, nu vor merge luni la cursuri, iar de marţi orele se vor ţine în schimburi, în 8 săli de clasă. Şcoala a fost afectată de explozia de duminică dimineaţă dintr-un bloc din apropiere. În urma deflagraţiei trei persoane, printre care şi un copil, au ajuns la spital cu arsuri grave. Autorităţile locale au luat deja primele măsuri pentru ajutorarea familiilor sinistrate, promiţând că în câteva zile vor termina de montat ferestre si uşi la toate cele 19 apartamente avariate.

Explozia din noaptea de sâmbătă spre duminică dintr-un bloc din municipiul Hunedoara s-a produs din cauza acumulării de gaze provocate de modificarea ilegală a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale. Anchetatorii au stabilit că atât boilerul, cât şi convectorul din apartament erau instalate ilegal.

35 dintre persoanele afectate de explozia de la Hunedoara au fost mutate în internatul liceului sportiv. Oamenii sunt mulţumiţi de condiţiile de cazare. Sunt totuşi nerăbdători să se întoarcă la casele lor.

Unii dintre ei au vrut, totuşi, să rămână de pază. Au de păzit marfa din magazinul de la parterul blocului. Blocul şi bunurile oamenilor sunt păzite acum de jandarmi.

Trei persoane, între care şi o fetiţă de şase ani, au suferit arsuri grave şi se află internate în spital în urma exploziei de gaz produsă într-un bloc de locuinţe din Hunedoara.

Deflagraţia a distrus uşile şi geamurile apartamentelor de pe toate cele patru etaje ale blocului, iar la două apartamente au fost afectate structura de rezistenţă. Suflul exploziei a distrus şi o parte din geamurile blocurilor învecinate şi pe cele ale unei şcoli din apropiere.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close