Antena 3 CNN Actualitate Explozia de la Nitramonia produsă de un scurtcircuit

Explozia de la Nitramonia produsă de un scurtcircuit

Explozia de la Nitramonia produsă de un scurtcircuit
22 Sep 2007   •   13:30

Cauza exploziei de pe platforma chimică Nitramonia Făgăraş a fsot un scurtcircuit. De vină a fost un bărbat care a încercat să fure cabluri electrice. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, în care hoţul a fost rănit. Liderul de sindicat al Nitramonia Făgăraş, susţine că accidentul a fost posibil pentru că nu sunt suficienţi paznici.

Bărbatul venise pe platforma Nitramonia la furat. În timp ce încerca să fure cabluri electrice dintr-un atelier de prelucrare a prafului de puşcă, s-a produs un scurtcircuit care dus la incendiu. Bărbatul a fost găsit de paznici în stare de şoc. A suferit arsuri şi a fost dus la spital.

Liderul de sindicat al Nitramonia Făgăraş, Lucian Cupu susţine că accidentul a fost posibil pentru că nu sunt suficienţi paznici. Potrivit lui Cupu, cele aproximativ 400 de hectare, pe cît se întinde Platforma industrială, sunt supravegheate de numai 6 agenţi de pază. Directorul General al companiei Nitroexplosives SA Făgăraş, Alexandru Cîrcu a confirmat că hoţii sunt o adevărată problemă pentru depozitele de pe platforma Nitramonia.

Conducerea firmei susţine că pericolul de explozie şi de extindere a incendiului au fost reduse, pentru că atelierul de prelucrarea prafului de puşcă era dezafectat de 3 ani şi se afla într-o zonă izolată. Conducerea Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului, proprietarul Platformei Nitramonia, a anunţat că va suplimenta paza combinatului de la Făgăraş. Pe Platforma Nitramonia activează în prezent 5 companii specializate în produse chimice.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close