Antena 3 CNN Actualitate Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni. 23 de muncitori răniţi

Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni. 23 de muncitori răniţi

Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni. 23 de muncitori răniţi
26 Iul 2008   •   11:58

Accident de muncă la o fabrică de prelucrarea lemnului din Gheorgheni, judeţul Harghita. Cel puţin 23 de muncitori au fost răniţi în urma unei explozii produse la un uscător de rumeguş. 10 dintre ei au fost transportaţi la Bucureşti. Muncitorii au fost duşi cu ambulanţele pe aeroportul din Târgu Mureş şi de aici au fost preluaţi de un avion militar. Opt dintre muncitorii răniţi sunt în stare critică, iar două dintre persoane sunt conştiente.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, Spitalul Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni". Nouă pacienţi au rămas la Gheorghieni, deoarece se află într-o stare ceva mai bună şi pot fi trataţi la spitalul din oraş.

Din primele informaţii se pare că incendiul s-a declanşat după ce doi muncitori au deschis uşa unui siloz, moment în care s-a produs o scânteie. Se ştie că, în anumite condiţii de umiditate şi temperatură, rumeguşul poate acţiona asemănător prafului de puşcă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close