Antena 3 CNN Actualitate Explozie la o firmă din Satu Mare. Cadavrul unui muncitor găsit carbonizat

Explozie la o firmă din Satu Mare. Cadavrul unui muncitor găsit carbonizat

Explozie la o firmă din Satu Mare. Cadavrul unui muncitor găsit carbonizat
07 Dec 2007   •   13:10

Explozie puternică la o firmă din Satu Mare, care se ocupă cu asfaltările. Deflagraţia urmată de un incendiu a avut loc la un rezervor plin cu 27.000 de litri de păcură. Combustibilul aflat în rezervor a sărit în aer, după care s-a deversat în mediul înconjurător, pe o suprafaţă de 300 de metri. Autorităţile sunt în alertă şi au luat măsuri pentru a limita efectele poluării.

Un muncitor aflat chiar lîngă cazan a murit pe loc, carbonizat, iar un alt bărbat care era în zonă a fost aruncat de suflul exploziei la câteva zeci de metri distanţă. De asemenea, păcura încinsă l-a ars pe tot corpul. Omul se află în comă, iar medicii îi dau puţine şanse de supravieţuire.

Lucrătorii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă au folosit mai multe tone de nisip pentru a împiedica scurgerea păcurei în reţeaua de canalizare a oraşului. O comisie anchetează cauzele exploziei.

Din primele cercetări reiese că muncitorul lucra la rezervorul de păcură a fost neglijent. Firma care deţine rezervorul se ocupă cu asfaltarea drumurilor şi foloseşte păcură pentru a fabrica bitum. Conducerea societăţii nu a comentat în nici un fel accidentul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close