Antena 3 CNN Actualitate Explozie puternică la Zalău. 2 morţi şi 13 răniţi (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Explozie puternică la Zalău. 2 morţi şi 13 răniţi (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Explozie puternică la Zalău. 2 morţi şi 13 răniţi <font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
14 Sep 2007   •   16:18

O adevărată tragedie s-a produs vineri dimineaţă în oraşul Zalău. Un bloc cu patru etaje a fost devastat de o explozie puternică. Doi tineri au murit, iar alte opt persoane sunt rănite, unele în stare gravă. O fată de 14 ani, grav rănită, a murit la spital, iar un tânăr de 20 de ani a fost găsit mort sub dărâmături, la trei ore după explozie. Au fost afectaţi atât locatari ai blocului, cât şi oameni care treceau pe stradă, răniţi de bucăţi de tencuială sau de cioburi aruncate la distanţă de suflul exploziei. Echipele de intervenţie au o misiune extrem de dificilă, pentru că blocul se poate prăbuşi în orice moment. Explozia a afectat structura de rezistenţă a clădirii.

Blocul de patru etaje este situat la o sută de metri de o staţie de benzină din cartierul Dumbrava. Deflagraţia s-a produs în urma unei acumulări de gaze, la parterul blocului, în momentul în care oamenii au aprins lumina. În total, 19 familii au fost afectate de explozie.

Ministrul Cristian David a cerut Poliţiei demararea imediată a unei anchete privind cauzele producerii accidentului. Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcţii va verifica gradul de afectare a structurii de rezistenţă a construcţiei, urmând a fi luate măsuri în funcţie de rezultatul acestora.

Compania EON Gaz a anunţat că va sprijini cu bani familiile afectate de explozie. Compania şi-a exprimat regretul pentru incidentul din Zalău. Furnizorul de gaze a început propria anchetă pentru a stabili din ce cauză s-a produs explozia. Compania Eon Gaz spune că zona este acum securizată şi poate fi reluată realimentarea blocurilor din jur.

TRIMITEŢI IMAGINI DE LA LOCUL EXPLOZIEI LA [email protected]

BLOC DISTRUS DE EXPLOZIE ÎN ZALĂU
CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Mai multe imagini pe site-ul tehno-print.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close