Antena 3 CNN Actualitate Explozii în ţară. 4 victime la Mediaş şi 45 evacuaţi la Azuga

Explozii în ţară. 4 victime la Mediaş şi 45 evacuaţi la Azuga

Explozii în ţară. 4 victime la Mediaş şi 45 evacuaţi la Azuga
01 Ian 2008   •   12:17
Explozie într-un bloc de locuinţe din Mediaş, într-o garsonieră de la etajul al doilea al unui bloc din cartierul Tineretului. Locuinţa a fost distrusă în proporţie de 90 la sută. Explozia fost urmată de un incendiu, pentru stingerea căruia au intervenit pompierii din Mediaş. În urma exploziei, 4 persoane au fost rănite, dintre care 3 adulţi şi o fetiţă de 5 ani, care se află în stare gravă. 14 locuinţe din bloc au fost avariate, fiind sparte geamurile şi uşile. Deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze la o instalaţie necorespunzătoare. Instalaţia improvizată de încălzire funcţiona pe bază de gaz. Echipele de la E.ON Gaz, Pompieri şi Poliţie s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări.

Toate cele patru persoane au suferit arsuri şi au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Municipal Mediaş. Pe lângă fetiţă, victimele sunt un bărbat de 29 de ani şi două femei în vârstă de 71, respectiv 78 de ani.

Fetiţa şi bărbatul sunt în stare gravă şi au fost trimişi cu o ambulanţă la Spitalul Judeaţean Sibiu, la secţia de chirurgie plastică. Cele două femei în vârstă au rămas sub supraveghere la spitalul din Mediaş, fiind în afara oricărui pericol.

"Primăria Mediaş va veni în sprijinul familiilor ale căror locuinţe au fost afectate de către deflagraţia din această dimineaţă. Nu am stabilit încă despre ce sumă este vorba sau modalitatea în care se va face acest lucru. Deocamdată încercăm să stabilim valoarea totală a pagubelor şi să vedem ce soluţii se pot adopta, încât familiile să nu fie şi mai mult afectate de acest incident?, a declarat, la faţa locului, primarul municipiului Mediaş, Daniel Thellman.

45 de persoane din Azuga au rămas fără locuinţe în urma unui incendiu puternic, care a distrus imobilul în care stăteau cu chirie. Pompierii au reuşit să stingă focul după două ore, iar oamenii vor locui într-un adăpost temporar. Incendiul a izbucnit în jurul orei 10.40 la etajul unei case naţionalizate.

Pentru stingerea folului au intervenit 4 autospeciale ale pompierilor militari din Sinaia şi două ale pompirilor civili din Buşteni şi Azuga. Intervenţia a durat 2 ore, incendiul fiind stins până la ora 13.00.

Locatarii celor cinci apartamente au reuşit să se salveze, dar toate încăperile de la etajul imobilului au ars în totalitate. Pompierii cercetează cauza producerii incendiului. Cele 9 familii vor fi cazate provizoriu într-o sală de sport din Azuga.

Anul 2007 a fost plin de explozii provocate de acumulări de gaze în locuinţe. Cel mai grav incident a fost cel de la Zalău când o persoană a murit şi opt au fost rănite, iar blocul în care s-a produs deflagraţia a trebuit demolat, pentru că îi fusese afectată structura de rezistenţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close