Antena 3 CNN Actualitate Expoziție de invenții românești la SAB 2018

Expoziție de invenții românești la SAB 2018

Expoziție de invenții românești la SAB 2018
Sursa foto: Foto: SAB.ro
09 Oct 2018   •   10:06

Se deschide ediţia de toamnă a Salonului Auto București & Accesorii. Cel mai mare eveniment auto din ţară va avea loc între 11 şi 21 octombrie la Romexpo.

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este şi în acest an partener şi a organizat o Expoziţie de Invenţii Româneşti în care vor fi prezentate Automobilele viitorului.

Sâmbătă, 13 octombrie, va fi expus, în premieră, pentru o singură zi, „rucsacul zburător" al lui Justin Capră, o inovație românească de acum 60 de ani, folosită şi acum în aviaţie şi de către astronauţi.

De asemenea, Fundația Dan Voiculescu a lansat cea de-a V-a ediție a Concursului de Idei Inovative pentru Industria Automobilelor, Bursa SAB - "Propulsăm viitorul". Tema acestei ediții este "ECO-mobilitate". Cea mai impresionantă inovație din domeniul auto va fi rasplatită cu o bursă în valoare de 10.000 de lei. Premiul este oferit de SAB în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu şi sprijină inventatorii români, care promovează România prin invențiile lor.

Expoziția vine în completarea temei secundare a ediției din acest an a SAB&Accesorii - 25 de ani de la prima ediție SAB - tradiție și inovație. Cu sprijinul Muzeului Național Tehnic "Dimitrie Leonida" vom avea câteva inovații reprezentative pentru anii 1900, printre care un velociped, și vom ajunge la prototipuri de mașini de asfalt care dilată timpul sau primul monopost electric de stradă din lume.

Tot cu această ocazia va avea loc și o expoziția tematică de fotografii, care va cuprinde o selecție de 26 de fotografii inedite, aflate în arhiva Muzeului Național Tehnic "DIMITRIE LEONIDA", care nu au fost niciodată expuse publicului!

Sorin Rădăcineanu, organizator Salonul Auto Bucureşti şi Accesorii și Laura Albani, Director General Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", au fost invitații lui Adrian Ursu la Antena 3, unde au vorbit despre ediția din acest an a Salonului.

 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close