Antena 3 CNN Actualitate Făina donată UE pentru familiie sărace din Popeşti Leordeni a rămas nedistribuită

Făina donată UE pentru familiie sărace din Popeşti Leordeni a rămas nedistribuită

Făina donată UE pentru familiie sărace din Popeşti Leordeni a rămas nedistribuită
Sursa foto: Faina
26 Sep 2009   •   11:23

Făina dată de UE gratis, pentru românii săraci, zace în depozite printre şobolani şi gândaci. Ajutoarele pentru nevoiaşii din Popeşti Leordeni au fost găsite expirate în depozitul unei firme de salubrizare din localitate. În timp ce românii cu venituri foarte mici, nu au ce pune pe masă, autorităţile pasează vina de la una la alta.

Sute de kilograme de făină din fondurile Uniunii Europeane nu au mai ajuns la localnicii din Popeşti Leordeni, nu pentru că nu a fost trimisă, ci pentru că autorităţile locale nu a mai distribuit-o către oameni. Între timp termenul de garanţie al acesteia a expirat, iar autorităţile au decis să o depoziteze într-o locaţie care s-a dovedit că era un adevărat focar de infecţie.

Inspectorii au descoperit 1.500 de kilograme de făină, expirată din luna aprilie, depozitată în condiţii insalubre, printre rozătoare. Viceprimarul spune că vina pentru această situaţie îi aparţie primarului.

Oamenii sunt supăraţi şi spun că autorităţile nici măcar nu i-au anunţat că trebuie să-şi ridice ajutoarele. Autorităţile ar fi trebuit să le dea persoanelor nevoiaşe făina plătită din fonduri europene încă de anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close