Antena 3 CNN Actualitate Atenție! Fake news despre vaccinul COVID-19. Ce trebuie să știe oamenii

Atenție! Fake news despre vaccinul COVID-19. Ce trebuie să știe oamenii

Președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, Francesco Rocca, a declarat, luni, că guvernele și instituțiile trebuie să pună în aplicare măsuri de combatere a fake-news-urile despre vaccinurile anti-COVID-19.

Atenție! Fake news despre vaccinul COVID-19. Ce trebuie să știe oamenii
de Dan Gabor    |    01 Dec 2020   •   23:30

„Pentru a combate COVID-19, trebuie să învingem și pandemia paralelă de neîncredere, care a împiedicat în mod constant răspunsul nostru colectiv la această boală”, a spus Rocca.

Oficialul a precizat că organizația pe care o conduce împărtășește „sentimentele de ușurare și optimism”, pe care le aduc evoluțiile vaccinurilor anti-Covid-19, dar guvernele și instituțiile „trebuie să construiască încredere în comunități” în care dezinformarea a prins rădăcini.

"Există o ezitare crescândă în ceea ce privește vaccinurile din întreaga lume, în special vaccinul COVID-19, a subliniat Francesco Rocca. El a citat un studiu al Universității Johns Hopkins din 67 de țări, care arată că acceptarea vaccinului a scăzut semnificativ între lunile iulie și octombrie ale acestui an, potrivit stirileprotv.ro.

„Credem că efortul masiv coordonat care va fi necesar pentru lansarea vaccinului Covid într-o manieră echitabilă, trebuie să fie paralel cu eforturi la fel de masive pentru a construi și a proteja în mod proactiv încrederea”, a conchis Rocca.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close