Antena 3 CNN Actualitate Familia Borcea spune că nu are nicio legătură cu distrugerea parcului Moghioroş

Familia Borcea spune că nu are nicio legătură cu distrugerea parcului Moghioroş

Familia Borcea spune că nu are nicio legătură cu distrugerea parcului Moghioroş
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mar 2015   •   14:12

Familia Borcea se apără şi spune că nu are nicio legătură cu cuplul Cocoş-Udrea, în ceea ce priveşte distrugerea parcului Moghioroş, se arată într-un punct de vedere transmis redacţiei Antena 3.

Reacţia familiei Borcea vine după ce Antena 3 a difuzat articolul Parcul Moghioroş, DISTRUS de Udrea-Cocoş şi Borcea.

 
De asemenea, în document este precizat faptul că din 2007, prin investiţia făcută la ştrandul Moghioroş, firma Aqua Summer răspunde nevoilor de relaxare ale populaţiei.
 
Timp de aproape zece ani, ştrandul Drumul Taberei s-a aflat în administrarea unei firme apropiate cuplului Udrea-Cocoş. Firma a fost controlată de Dumitru Bucşaru, arestat pentru un tun de aproape 48 de milioane de lei.
 
Începând cu anul 2007, ştrandul a ajuns de la Dorin Cocoş şi Dumitru Bucşaru, la o firmă administrată de Cristi Borcea. Acesta a preluat afacerea şi a continuat distrugerea spaţiului verde. 
 
Parcul Drumul Taberei este închis de aproape doi ani pentru lucrări de refacere. Parcul Drumul Taberei este locul unde primează interesele de partid şi cele pentru afaceri din bani publici. Fief PDL, în timpul mandatului de primar a lui Cristian Poteraş, zona a stârnit interesul unor oameni de afaceri apropiaţi Partidului Democrat Liberal. 
 
Ştrandul din parc a fost administrat pentru aproape 10 ani de o firmă controlată de cuplul Udrea-Cocoş şi de familia lui Dumitru Bucşaru, afacerist apropiat de Traian Băsescu. Din anul 2007, ştrandul a fost preluat de o firmă controlată de Cristian Borcea. 
 
Deşi o parte din incinta ştrandului era considerată zonă verde protejată prin lege, firma Aqua Summer SRL, cea care exploatează spaţiul public, a ridicat mai multe construcţii. Este vorba despre o clădire cu trei nivele ce adăposteşte o parcare şi mai multe spaţii pentru organizare de evenimente, dar şi o terasă.
 
Iniţial, construcţia ar fi fost destinată copiiilor, însă în scurt timp de la inaugurare, clădirea construită de firma soţilor Borcea a fost reprofilată pentru nunţi şi botezuri, dar şi pentru alte evenimente private. Concesionarea ştrandului a fost făcută de ALPAB pentru următorii 20 de ani. 
 
Pentru locuitorii din zonă reprezintă o problemă şi parcul Drumul Taberei care este închis de mai bine de doi ani. Proiectul de renovare, în valoare de 15 milioane de euro, a fost aprobat în 2011 de Elena Udrea. 
 
Surpriză sau nu, contractul a ajuns de asemenea pe mâna unor afacerişti apropiaţi PDL, printre care Cristian Erabaşu şi Tiberiu Urdăreanu.

×
Subiecte în articol: borcea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close