Antena 3 CNN Actualitate Fântâni arteziene cu muzică, senzori de vânt şi de trafic, construite de Negoiţă în Sectorul 3 (VIDEO)

Fântâni arteziene cu muzică, senzori de vânt şi de trafic, construite de Negoiţă în Sectorul 3 (VIDEO)

Fântâni arteziene cu muzică, senzori de vânt şi de trafic, construite de Negoiţă în Sectorul 3 (VIDEO)
Sursa foto: fantani arteziene bucuresti
02 Iul 2009   •   12:28

În vremuri de criză, primarul Liviu Negoiţă are planuri mari pentru sectorul 3. Aici vor fi construite, în următorii 4 ani, nu mai puţin de 24 de fântâni arteziene. Valoarea totală a proiectului se ridica la patru milioane de euro, bani care vor fi luaţi de la bugetul local.

Fântânile pe care Liviu Negoiţă vrea să le amplaseze în sectorul 3 ar urma să fie unele speciale. Cu jeturi de apă reglabile, coordonate electronic, cu muzică şi spoturi de lumină, dar şi cu senzori de vânt şi de trafic, să nu ude carosabilul.

Proiectul primăriei costă 4 milioane de euro, iar banii vin din buzunarul cetăţenilor. Arhitectul şef al lui Negoiţă, Ştefan Dumitraşcu susţine că investiţia este una pe cât de estetică, pe atît de utilă.

"Pe lângă rolul estetic, fântânile vor purifica aerul din zonă şi pot fi folosite şi ca rezervoare de apă în cazul producerii de incendii. Ele se vor transforma în spaţii cu conotaţii de repere publice", a declarat Ştefan Dumitraşcu, pentru Gândul.

Cele mai mari şi mai spectaculoase fântâni vor fi amplasate pe o distanţă de doi kilometri, de-a lungul bulevardului Nicolae Grigorescu. Altele urmează să decoreze bulevardele Nerva Traian, Octavian Goga sau Baba Novac.

Deşi vor să cheltuie milioane de euro pe fântâni arteziene, şi asta în vremuri de criză economică, reprezentanţii primăriei Sectorului 3 sunt de părere că investiţia este una utilă.

?În şase ani, Primăria sectorului 3 a realizat 95 % din sistemul rutier, amenajarea spaţiilor publice şi extinderi de reţele de apă şi canalizare. Dacă e criză însemnă cu nu mai putem face nimic?", spune Dumitraşcu.



Fântânile arteziene par să fie o pasiune a multor primari. Edilul de la Sectorul 2, Neculai Onţanu a construit, la rândul său 24 de fântâni, în vreme ce primarul Capitalei, Sorin Oprescu intenţiona la un moment dat să ofere Bucureştiului cea mai mare fântână arteziană din Europa. Ideea a fost respinsă, însă, din cauza preţului prea mare.

Antena 3


×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close