Antena 3 CNN Actualitate Fără căldură şi apă caldă, la -5 grade. Şapte cartiere din Constanţa au rămas în frig

Fără căldură şi apă caldă, la -5 grade. Şapte cartiere din Constanţa au rămas în frig

Fără căldură şi apă caldă, la -5 grade. Şapte cartiere din Constanţa au rămas în frig
04 Ian 2009   •   19:11

Mai multe cartiere din Constanţa au rămas fără apă caldă şi căldură, deşi afară termometrele nu arată mai mult de -5 grade. De două zile, jumătate de oraş este în această situaţie, după ce una dintre conductele principale s-a spart. Din cauza avariilor, CET Palas a oprit aburul către 57 de puncte termice, lăsând în frig 7 cartiere.
Sâmbătă noaptea, la Constanţa, mercurul din termometre a coborat cu mult sub zero grade. Chiar şi aşa, doar jumătate dintre locuitorii oraşului au avut căldură.
La dispeceratul Regiei de Distributie a Energiei Termice, telefoanele au sunat în continuu. Răspunsul a fost înă acelaşi pentru toată lumea. Din cauza avariei, centrala nu poate furniza energie şi apă caldă către mai multe cartiere din oraş. Pentru a se încălzi oamenii au bagat în functiune calorifere electrice şi reşouri. Alţii au mai pus un pulover sau o pătură pe ei. Cel mai greu însă, a fost pentru cei care au copii mici.
Şi RADETUL este afectat de defecţiune. Ţevile dintre blocurile rămase fără apă caldă, pot oricând să îngheţe şi să cedeze. Conducerea CET Constanţa a refuzat să discute cu presa dar a anunţat telefonic că încearcă să reia furnizarea agentului termic cât mai repede.
Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close