Antena 3 CNN Actualitate Situaţie extremă în Capitală: 5 bolnavi de COVID, duşi cu avionul la Iaşi şi Bacău pentru că nu mai sunt locuri la ATI

Situaţie extremă în Capitală: 5 bolnavi de COVID, duşi cu avionul la Iaşi şi Bacău pentru că nu mai sunt locuri la ATI

Pentru prima dată în această pandemie, cinci bolnavi de COVID în stare gravă sunt transportaţi cu o aeronavă militară, joi, din Bucureşti la spitale din alte judeţe, unde mai sunt paturi libere la ATI, pentru că în Capitală nu mai este niciunul.

Situaţie extremă în Capitală: 5 bolnavi de COVID, duşi cu avionul la Iaşi şi Bacău pentru că nu mai sunt locuri la ATI
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    19 Noi 2020   •   15:20

Este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie infectaţi cu coronavirus şi aflaţi în stare gravă, care vor fi duşi la spitale din Iaşi şi Bacău, acolo unde mai sunt paturi libere la Terapie intensivă.

Bolnavii sunt intubaţi şi vor fi transportaţi cu o aeronavă militară, iar pe parcursul zborului ei vor fi asistaţi de o echipă medicală. 

Doi dintre pacienţi sunt de la Spitalul Bagdasar, iar trei de la Spitalul Universitar. 

Cel mai nou bilanţ COVID în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.108 cazuri noi de coronavirus și 167 decese noi.

Până joi, 19 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 393.851 de cazuri de persoane bolnave de COVID şi 9.596 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.447. Dintre acestea, 1.131 sunt internate la ATI.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 avion
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close