Antena 3 CNN Actualitate Fără maşini noi de serviciu pentru demnitari

Fără maşini noi de serviciu pentru demnitari

Fără maşini noi de serviciu pentru demnitari
28 Feb 2008   •   09:21

Guvernul se gândeşte să facă tot mai multe economii. La o rectificare bugetară, care urmează să fie decisă în curând, cheltuielile vor fi reduse, cu un miliard de euro. Executivul nu va mai permite ministerelor să cumpere maşini sau mobilier. Deasemnea vor fi blocate posturile vacante, din administraţia publică.

Executivul nu va reduce în acest an fondurile stabilite deja pentru investiţii de la bugetele ministerelor, dar va bloca achiziţiile pe care le consideră inutile. Aşa că, bugetarii îşi pot lua adio de la gândul că vor avea maşini noi de serviciu, spre exemplu.

Premierul a anunţat la sfârşitul şedinţei de miercuri blocarea achiziţiilor de maşini noi şi mobilier. Declaraţia lui Tăriceanu are loc după ce ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că va propune o rectificare bugetară prin scăderea cheltuielilor cu 1,1 miliarde de euro, fără să fie însă afectată nicio sumă destinată investiţiilor.

Vosganian a anunţat că vor fi blocate toate posturilor vacante din administraţia publică, iar noi angajări vor fi făcute doar dacă sunt absolut necesare. Sindicaliştii spun că o eventuală restrângere bugetară vine prea târziu.

Decizia Guvernului de a tăia cheltuieli bugetare de la consum şi nu de la investiţii a fost apreciată de guvernatorul BNR. Isărescu a remarcat că, dacă s-ar fi redus investiţiile, rectificarea bugetară n-ar fi avut niciun efect.

Toate aceste măsuri sunt necesare pentru ca România să se încadreze în limita de deficit bugetar de 3% din PIB. În caz contrar, Comisia Europeană va declansa procedura de prevenţie.

Antena 3





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close