Antena 3 CNN Actualitate Fără medicamente de import în farmacii şi spitale, timp de o zi

Fără medicamente de import în farmacii şi spitale, timp de o zi

Fără medicamente de import în farmacii şi spitale, timp de o zi
16 Apr 2008   •   14:53

Medicamentele de import nu vor mai ajunge în farmacii şi spitale, timp de o zi. Distribuitorii de medicamente au anunţat că în cursul zilei de vineri vor sista livrările, în semn de protest faţă de decizia ministrului Sănătăţii de a menţine neschimbat preţul medicamentelor din import.

Distribuitorii de medicamente susţin că Ministerul Sănătăţii a ignorat solicitările lor de a se aşeza la masa negocierilor. Mai mult, în ultimele cinci luni nici nu a respectat legea privind necesitatea reactualizării preţurilor.

Conform distribuitorilor sunt peste 1.000 de medicamente ale căror preţuri nu acoperă nici măcar costurile de distribuţie. Ei spun că au înregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro, şi au ajuns în punctul în care nu le mai pot susţine.

Dacă nu vor ajunge la un consens cu Ministerul Sănătăţii, distribuitorii vor stopa distribuţia de medicamente şi în luna mai. Mai mult, se vor adresa justiţiei pentru nerespectarea de către Ministerul Sănătăţii a prevederilor legale, dar şi Comisiei Europene cu privire la acţiunile Executivului de a duce distribuitorii spre faliment.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close