Antena 3 CNN Actualitate Farmaciştii vor o lege pentru înfiinţarea şi funcţionarea farmaciilor

Farmaciştii vor o lege pentru înfiinţarea şi funcţionarea farmaciilor

Farmaciştii vor o lege pentru înfiinţarea şi funcţionarea farmaciilor
16 Sep 2008   •   11:03

Farmaciştii vor o lege pentru înfiinţarea şi funcţionarea farmaciilor. Asta pentru că, de 15 ani, farmaciile funcţionează numai pe bază de ordine de ministru. Astfel, un proiect al Legii farmaciei va fi discutat de către farmacişti cu reprezentanţii ministerului Sănătăţii. Potrivit unor propuneri aduse actului normativ, farmaciile ar putea fi obligate să semnalizeze punctele de lucru cu sigla "Farmacie", să deţină un sistem informatic înainte de autorizare şi să aibă o suprafaţă totală de minim 70 de metri pătraţi.

Proiectul a fost supus dezbaterii publice şi s-a propus revenirea la 50 de metri pătraţi, iar din anul 2010 se va renunţa la criteriul demografic, potrivit căruia trebuie să existe o farmacie la 3000 de locuitori.

Farmaciile care au 50 de metri pătraţi şi funcţionează de 10 sau 15 ani nu ar trebui închise. Cele mai multe farmacii de 50 de metri pătraţi sunt la ţară sau la periferia oraşului, acolo unde este nevoie de ele.? a declarat Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiul naţional al farmaciştilor.

În ultimele două săptămâni s-a pus pe tapet proiectul de lege al farmaciei, iniţiat de un grup din Camera Deputaţilor. Proiectul va intra în dezbaterea Comisiei de Sănătate şi apoi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close